Til dig som er over 45 år

Alle bliver presbyope
(gammelmands synet)

Presbyopi er en naturlig forandring i synet, som finder sted hos alle – uanset tidligere synsfejl. Forandringen skyldes, at det bliver vanskeligere for øjet at krumme linsen. Den er ikke så elastisk længere, og vi er ikke længere i stand til at fokusere på nært hold. Billedet på nethinden bliver derfor uskarpt.

Tidspunktet kan variere noget, men før eller siden får du brug for briller, når du skal læse eller udføre nærarbejde.

Hvordan mærker du at
synet forandrer sig?

I 45-års alderen vil du få problemer med bogstaverne. I begyndelsen mærker du, at det bliver sværere at læse avisen i den sædvanlige afstand. Den skal holdes længere væk. Du bliver også hurtigere træt eller får hovedpine ved synskrævende arbejde.
Hvad gør du når det bliver umuligt at læse telefonbogen? Du kan naturligvis holde den i en armlængdes afstand og under en kraftig lampe. Men det kan du ikke med edb-skærmen. Og armene bliver også hurtigt for korte.
Dette kaldes presbyopi og er helt normalt. Mange over 45 har en synsfejl, som er en kombination af presbyopi og astigmatisme.

LÆSEBRILLER

Læsebriller er den enkleste og mest almindelige løsning. Den normale læseafstand er 40 cm. Alt uden for denne afstand bliver mere uskarpt, jo længere borte det er. En god læsebrille tilpasses individuelt til din styrke og dine behov på nært hold.
Læsebriller kan også masseproduceres. Færdigbriller/reservebriller kan fås overalt, men du bør ikke købe en masseproduceret brille uden først at få foretaget en synsprøve. (se siden om synet). Optikeren sælger også færdigbriller/reservebriller.

LÆSEBRILLEGLAS

Den enkleste løsning: Du får et godt læsesyn (læseafstand 40 – 45 cm) er med singelglas enten glasglas (mineralske) eller plastglas (organiske). Organiske brilleglas (plast) vejer mindst men bliver desværre lettere ridsede.
Dobbelt så stort synsfelt: Fås ved det udviddet læseglas og det giver et større synsfelt (læseafstand 40 cm – 3 m) end almindelige læsebriller. Passer til dig som arbejder på kontor, eller som generelt ønsker et større synsfelt ved nærarbejde.

Til dig som er nærsynet

Til dig som er langsynet

Om synet

Du finder os her

Ebeltoft Optik
Adelgade 29
8400 Ebeltoft

Kontakt os på

Tlf. 86 33 73 73
info@ebeltoftoptik.dk
CVR. 27124941

Åbningstider

Tirsdag-fredag 09.30-17.30
Mandag lukket
Lørdag lukket

Hjemmesynsprøver

Kontakt os for nærmere aftale på telefon 86 33 73 73.