• slide-5

  • slide-4

  • slide-3

  • slide-1

Om synet

FØR DU KOMMER

Før en synsprøve er det klogt at tænke igennem, hvornår du har synsproblemer. Opstår de på jobbet, eller når du ser TV eller kører bil? Plages du af hovedpine og /eller ondt i nakken?

Synsprøven består af to dele: En samtale med mig og selve prøven, hvor jeg foretager forskellige målinger

INDLEDENDE SAMTALE

En samtale mellem dig og mig er nødvendigt for at kortlægge dine symptomer: Om og hvornår du har hovedpine? Ser du uklart på afstand, eller når du læser? Er der situationer, hvor du synes, du er nødt til at anstrenge dig unødvendigt meget?

Nogle af spørgsmålene er ikke direkte forbundet med synet. Men for at løse problemet, er jeg nødt til at vide lidt om din generelle helbredstilstand. F.eks. om du bruger medicin. Du kan trygt oplyse om dette, da jeg har tavshedspligt.

MÅLING AF SYNET

Under selve prøven ser du ind i et apparat, hvor jeg kan skifte mellem forskellige glas. Hvert øje bliver målt for sig, hvorefter de bliver målt sammen. Under nogle af målingerne vil du se uklart eller dobbelt.
Jeg fortæller dig hele tiden, hvad du skal se på, og spørger, hvordan du ser. Svar efter bedste evne, men vær ikke nervøs for at svare forkert! Sig til, hvis du er usikker.

Kun ved hjælp af en synsprøve kan du få konstateret, om du har behov for et synshjælpemiddel og i givet fald, hvilken styrke du skal anvende. Ofte er styrken ikke den samme på begge brilleglas.

Synsprøven kan ikke foretages af alle og enhver, men kun af personer der er uddannet til det. De flest vælger at lade optikeren undersøge øjnene. Optikeren har autorisation fra sundheds-myndighederne til at foretage synsprøven.

Til dig som er nærsynet

Til dig som er langsynet

Til dig som er over 45 år

Du finder os her

Ebeltoft Optik
Adelgade 29
8400 Ebeltoft

Kontakt os på

Tlf. 86 33 73 73
info@ebeltoftoptik.dk
CVR. 27124941

Åbningstider

Tirsdag-fredag 09.30-17.30
Mandag lukket
Lørdag lukket

Hjemmesynsprøver

Kontakt os for nærmere aftale på telefon 86 33 73 73.