Til dig som er langsynet

 • Barnets synsudvikling

  At se er en læreproces som tager flere år. Øjet som synsapparat udvikles tidligt efter fødslen, mens synssansen opøves gennem brug. En eventuel skelefejl skal undersøges og behandles så tidligt som muligt, ellers kan synets skarphed blive væsentligt reduceret på det ene øje. Tidlig rettelse af synsfejl er vigtigt for synets udvikling. Også øjenfarven udvikler sig i de første leveår. Fra den spæde blå til den endeligt, helt individuelle farve.
 • Hvad er langsynethed?

  Langsynethed kaldes også hypermetropi, fra græsk: Overmålt øje. Når den langsynede bliver træt, bliver billedet på nethinden uskarpt, fordi man ikke er i stand til at fokusere skarpt. Den langsynede er i mange tilfælde ikke klar over synsfejlen. Når man er ung, kan øjnene nemlig kompensere for fejlen ved at “zoome ind”. Dette er imidlertid anstrengende og kan resultere i træthed og manglende læselyst.
 • Hvordan opleves det?

  Som ung og langsynet behøver du ikke nødvendigvis at se uklart. Men som årene går, bliver det stadig vanskeligere at fokusere skarpt. Ved koncentreret nærarbejde kan du opleve hovedpine, træthed og dårlig koncentration.
 • Briller

  Briller er den enkleste løsning for langsynede. Langsynede bruger plusglas, som giver et forstørret og skarpt billede på nethinden. Der findes brilleglas for langsynede i forskellige kvaliteter og med forskellige egenskaber.

  Det er vigtigt, at børn altid bruger brillerne. Langsynetheden forandrer sig under opvæksten. Det er derfor vigtigt med jævnlig kontrol. Som voksen har du til at starte med kun brug for briller, når du læser eller udfører nærarbejde. Med alderen øges behovet for at bruge briller hele tiden.
 • Få en synsprøve før du køber briller

  Kun ved hjælp af en synsprøve kan du få konstateret, om du har behov for et synshjælpemiddel og i givet fald, hvilken styrke du skal anvende. Ofte er styrken ikke den samme på begge brilleglas.
 • Jævnlig kontrol er vigtig

  Når du har fået briller, det vigtigt at følge optikerens anbefaling om synskontrol. Den finder sædvanligvis sted efter 1-3 år alt efter, hvilken synsfejl du har. Synet forandre sig hele livet, derfor bør det jævnligt kontrolleres.

Til dig som er nærsynet

Til dig som er over 45 år

Om synet

Du finder os her

Ebeltoft Optik
Adelgade 29
8400 Ebeltoft

Kontakt os på

Tlf. 86 33 73 73
info@ebeltoftoptik.dk
CVR. 27124941

Åbningstider

Tirsdag-fredag 09.30-17.30
Mandag lukket
Lørdag lukket

Hjemmesynsprøver

Kontakt os for nærmere aftale på telefon 86 33 73 73.